• Конституція – паспорт держави

    Конституція – паспорт держави

    Конституція України – основний закон, який закріплює права, свободи і обов’язки громадян, суспільно-політичний і державний устрій країни. Конституція проголошує Україну суверенною, незалежною, демократичною, правовою державою.

    Напередодні Дня Конституції працівники філії №2 провели для своїх користувачів правовий компас «Конституція – паспорт держави».

    Діти дізналися про історичні передумови прийняття основного Закону України, прослідкувавши шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України. Бібліотекарі розповіли підліткам про національні символи держави, ознайомили юних читачів з основними статтями закону, наголосивши, що Конституція надає дітям рівні права і не допускає жодного насилля над дитиною. Учасники заходу із задоволенням взяли участь у вікторині.

    Книги представлені на книжковій виставці, познайомили дітей з виданнями Основного Закону держави, Конституцією Пилипа Орлика та літературою присвяченою історії української державності.

     

    Галина Стадник.

     

     

     



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше