• Сонячний настрій дитинства

    Сонячний настрій дитинства Сонячний настрій дитинства Сонячний настрій дитинства Сонячний настрій дитинства Сонячний настрій дитинства

    1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Особливим цей день є під час війни, коли багато дітей вбиті й закатовані, стали сиротами, позбулися житла або змушені були поїхати з рідних міст. І сьогодні – це не лише свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими.

    До Міжнародного дня захисту дітей фахівчині бібліотеки-філії №2 провели літературно-ігровий експрес «Сонячний настрій дитинства» для читачів-п’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13.

    Бібліотекарка Тетяна Матвієнко розповіла учням історію виникнення свята та ознайомила з правами дитини згідно Конвенції ООН. Дітлахи зачитували свої права та коментували, чи виконуються вони в повному обсязі.

    Юні всезнайки з цікавістю відповідали на запитання гри «Свої права знай та про обов’язки не забувай!» та взяли участь у вікторині «Казки читаємо – права вивчаємо», під час якої визначали, які права казкових героїв були порушені.

    Зацікавила маленьких читайликів книжкова розкладка «Дітям світу – сонце й мир».

    Бібліотекарка Ірина Осіпенко провела для малечі хвилинку дитячих сподівань і запропонувала створити карту України. На паперових голубках та квіточках, які школярі прикріпили на карту, кожен висловив свої мрії та розповів якими правами він послуговується у житті. Адже кожна дитина має право зростати здоровою і сильною, бути освіченою і захищеною, а, отже, щасливою.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше