• Книги читаємо, свої права вивчаємо

    Книги читаємо, свої права вивчаємо

    Бібліотекар книгозбірні №6 Людмила Романюк разом з вихованцями ДНЗ №10 здійснила правову подорож «В гості до Правознайка». Читайлики із задоволенням взяли участь у бліц-вікторині «Твої права та казкова країна». Хлопчики та дівчатка добре знають українські народні казки, намагаються протистояти злу, творити добро та захищати улюблених героїв від несправедливості. Переможцями вікторини стали Тимофій Войчук та Матвій Волинюк.

    Під час проведення гри «Юридичний буквар» присутні мали можливість прочитати значення слів «право», «держава», «обов’язок» тощо. Оповідання та казки В.Сухомлинського «Мати – єдина», «Покинуте кошеня», «Чого синичка плаче», «Півень проса накосив», прочитані бібліотекарем, розповіли про право на життя, харчування, на житло, сім’ю та відпочинок. Діти активно обговорювали поведінку літературних героїв та погодилися, що права не можуть існувати без обов’язків. А ще Людмила Миколаївна зачитувала поетичні рядки, в яких йшла мова про права та обов’язки дитини.

    Орієнтиром подорожі по сторінках українських казок та творах В.Сухомлинського про права дитини була книга «Конвенція прав дитини».

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше