• Поезія – це мої крила

    Поезія – це мої крила Поезія – це мої крила Поезія – це мої крила Поезія – це мої крила Поезія – це мої крила

    У рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», яку проводить Український інститут книги, працівниці бібліотеки-філії №6, спільно з бібліотекаркою гімназії-початкової школи №21, провели зустріч восьмикласників з поеткою-краянкою, педагогинею, волонтеркою – Іриною Ліснічук-Запорізькою.

    Учасники заходу дізналися, що писати пані Ірина почала ще в шкільні роки і вже в 9 класі вийшла її перша збірка «Дорогою життя», а в 11 класі – збірка «У пошуках істини». У 2009 році вона стала лавреаткою Всеукраїнської мистецької премії «Нові імена України» в галузі «Література». Закінчила КНУ імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Літературна творчість, українська мова та література». В студентські роки стала активною учасницею подій на Майдані, а з часу початку війни на сході України, з 2014 року – активно займається волонтерством. Також Ірина Лісничук-Запорізька є засновницею міських патріотичних молодіжних організацій «Патріот України» та Цивільний Корпус «Азов». Разом зі своїми вихованцями пані Ірина збирає кошти на потреби ЗСУ. Учасники клубу «Лідер» брали участь у акції підтримки полонених захисників «Азовсталі».

    Наразі, Ірина Сергіївна працює в центрі позашкільної освіти «Соняшник», очолює клуб «Лідер», який об’єднує творчу учнівську молодь.

    Пані Ірина розповіла читачам про свій шлях до поетичного слова, познайомила зі своїми віршами з книг «Дорога життя» та «У пошуках істини». Зачарувало присутніх виконання пісні про осінь на власний вірш поетки.

    Восьмикласники переглянули відео акції на підтримку військовополонених азовців, під час якої звучали вірші та пісні Ірини Запорізької.

    Розповідь та манера спілкування авторки підкорили учасників заходу, тому в аудиторії панувала тиша. Годинна зустріч пролетіла щвидко. На завершення Ірина Сергіївна прочитала вірш в «Про мрії та сподівання», який вже став піснею та подарувала бібліотеці книгу «У пошуках істини».

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше