• Національне читання об’єднує

    Національне читання об’єднує Національне читання об’єднує Національне читання об’єднує Національне читання об’єднує Національне читання об’єднує

    В Україні стартував Національний тиждень читання, який об’єднує читачів, видавців, письменників зі всієї країни та покликаний розвивати культуру читання серед українців.

    З цієї нагоди бібліотекарки філії №2 запросили на зустріч з читачами - шестикласниками Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 Ганну Ручай – українську письменницю, редакторку, перекладачку, очільницю літературної студії «Олександрійський бульвар», що працює у бібліотеці.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник наголосила, що гасло цьогорічного Тижня читання «Бути своїми» є невипадковим. Воно має нагадати про важливість зв’язку між поколіннями, між читачами й літераторами, між усіма українцями, особливо під час війни.

    Ганна Ручай ознайомила присутніх з творчістю учасників літературної студії «Олександрійський бульвар», представила твори молодих літераторів зі збірок «Зухвалі романтики», «Рондо старовинних вулиць», «Олександрійський бульвар» та «Творчі канікули 2022». Також учасники заходу ознайомилися з творчим доробком письменниці.

    Учасники заходу жваво спілкувалися з авторкою, читали уривки з книги «Кавовий котик». Присутні захоплено слухали розповіді письменниці та задавали питання. Підлітків цікавило з якого віку авторка почала писати, чи пише літераторка про війну та коли вийде її наступна книга.

    Сподіваємось, що зустріч з Ганною Ручай залишить в дитячих серцях тепло і радість від спілкування та бажання прочитати ще більше творів сучасної української літератури.

    Цьогоріч у фокусі Національного тижня читання є постать Миколи Хвильового, якому у грудні виповнюється 130 років від дня народження. Для читачів – дев’ятикласників Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 відбулася літературна година «Бунтівний романтик – Микола Хвильовий».

    Бібліотекарка Олена Буяненко ознайомила учасників заходу з життям і творчістю непересічної особистості. Хлопці та дівчата переглянули відеопрезентацію «Фундатор національного модерну», з якої дізналися що письменник жив і творив у роки революції і громадянської війни, коли український народ переживав своє національне і культурне відродження. Наприкінці заходу юнаки зачитали вислови визначного українського письменника.

    Також для юних користувачів книгозбірні бібліотекарка Тетяна Матвієнко підготувала виставку-знайомство «Література країн, що підтримують Україну». З виставкою ознайомилися учні Білоцерківських гімназій-початкових шкіл №13, 22, ХПЗО «Алетея».

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше