• Україна – країна мрій та надій!

    Україна – країна мрій та надій! Україна – країна мрій та надій!

    Під такою назвою 23 серпня, в День Державного Прапора України та напередодні найважливішого Державного свята України – Дня Незалежності в бібліотеці №8 відбулася зустріч з Беллою Кукуладзе, унікальною поетесою, грузинкою за походженням, патріоткою грузинського та українського народу. Пані Белла творить свою поезію трьома мовами: українською – оскільки з 1994 року проживає в Україні, рідною грузинською та російською, яку вивчала в рідній школі Ланчхутського району Грузії. За фахом авторка дуже далека від поезії, в 1994 році закінчила Грузинський політехнічний інститут та отримала професію інженера-технолога і економіста. Тривалий час займалася бізнесом, а вірші розпочала писати ще зі школи.

    Перша збірка поезій «Танго весни» побачила світ в 2009 році – присвячена мамі Белли Кукуладзе. Друга її книга – «Ностальгія», яканадрукована в 2015 році, сповнена патріотизму та закликає грузинський народ до пробудження, спонукає прямувати шляхом своїх героїчних предків.

    Поетеса дуже сумує за своєю Батьківщиною, а розлука з нею дає поштовх та натхнення для творчості. Наша гостя – представниця Грузії в сучасній Україні, цього дня читала патріотичні вірші про Україну та Грузію, прославляючи дружні народи. Прозвучала в її поезії і ностальгія та сум за рідною країною, а також, вірші сповнені вірив краще майбутнє України.

     

    Світлана Хмільова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше