• Миру тобі, моя Україно!

    Миру тобі, моя Україно! Миру тобі, моя Україно!

    21 вересня в Україні та в світі відзначають Міжнародний день миру.

    В Україні завжди поважали мир. Не раз підтверджували це практикою високих державних ініціатив: відмовою від ядерної зброї, яка з легкістю зрівнювала шанси в разі нападу на країну будь-якого агресора. Люди не хвилювалися, адже територіальну цілісність і суверенітет держави «гарантували» найпотужніші країни світу. США, Великобританія, росія… Держава ніколи не дозволяла собі погрожувати війною своїм сусідам, більш того підтримувала тісні добросусідські відносини з усіма країнами.

    Сьогодні мир в Україні не є абстрактним бажанням, це усвідомлена мета, адже за мирне існування, за право жити у власній державі йде війна. У лютому 2022 року агресор розпочав широкомасштабну війну, знищуючи громадянську інфраструктуру, здійснюючи ракетні удари по всій країні. Орди російських терористів ринули на нашу землю.Були вбиті та покалічені тисячі українських громадян. Мільйони людей з окупованих українських територій стали біженцями та вимушеними переселенцями.Жоден із днів з початком війни в Україні не був «Днем миру».

    Найвищу цінність миру, який є запорукою щасливого життя, сьогодні відчула кожна українська родина.

    З нагоди Дня миру в центральній бібліотеці для дітей оформлена виставка-інсталяція «Миру тобі, моя Україна!».

    Напередодні свята 20 вересня у книгозбірні відбувся флешмоб «Голуб миру»,в якому взяли участь першокласники гімназії-початкової школи №4. Маленькі читайлики склали колаж «Мир – це…», декламували вірші про мир, висловлювали побажання миру та злагоди мешканцям мікрорайону. Біля входу до бібліотеки дітлахи голосно скандували: «Хай буде мир у рідній Україні!».

     

    Світлана Шалагіна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше