• Білий голуб миру

    Білий голуб миру Білий голуб миру Білий голуб миру Білий голуб миру

    Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.

    На сьогодні для нашої держави це свято є особливо значимим. Кожен свідомий українець мріє про якнайшвидше припинення бойових дій на сході України, про повернення рідних, близьких, друзів, про мирне небо над головою, про світле майбутнє дітей, про загоєння нестерпних ран у людських серцях, захист від агресорів.

    З метою виховання у дітей патріотичних почуттів, гордості за Батьківщину, доброти, милосердя, співчуття, бажання жити у мирі, дружбі та злагоді працівники бібліотеки провели патріотичну годину «Білий голуб миру не забудь про Україну!» з учнями 3-А класу БПШ №23 (класовод Наталія Гладка).

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла дітям про історію свята, його актуальність, зауваживши, що мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше.

    Діти взяли участь у майстер-класі «Голуб миру», виготовляючи символічну пташку в техніці оригамі. Працювали всі з неабияким захопленням, тому і результат вийшов відмінний. Кожний виготовлений голуб увібрав у себе тепло дитячих рук і любов, а також несе величезний сенс і заклик до миру на всій землі. Символічним голубом учасники заходу подякували воїнам за мирне небо над головою, за можливість щодня прокидатися і бачити сонце.

    Завершився захід поетичною стежиною «Хай буде мир від нині і довіку», та «відпустили» голубів у політ, промовляючи:

    Голубка біла, ти лети у світ,

    Хай буде мир у небі голубому!

    Неси всім щастя, передавай привіт

    Усім народам, людові земному.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше