• Пам’ятаємо. Перемагаємо

    Пам’ятаємо. Перемагаємо Пам’ятаємо. Перемагаємо Пам’ятаємо. Перемагаємо

    До Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівниці філії №3 для читачів – учнів 8-А класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №15 (класний керівник Світлана Полінога) провели літературно-патріотичний код «1939-1945рр. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

    Присутні прослухали розповідь бібліотекарки про Другу світову війну, переглянули відеоролик «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Восьмикласники дізналися про квітку маку в українських традиціях, як уособлення пам’яті.

    Для старшокласників звучали патріотичні поезії Джона Макрейна «У полях Фландрії», Мойні Майкл «Ми збережемо віру», Ольги Гали «Маки», Андрія Кириченка «Дух свободи» в супроводі пісень про мак.

    З метою об’єктивного висвітлення незаперечного внеску українського народу в перемогу над нацизмом та вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, бібліофахівчині підготували книжкову виставку «Війна. Перемога. Пам’ять». На виставці представлені видання, що неупереджено висвітлюють складні сторінки подій Другої світової війни, розкривають роль та внесок України у перемогу над нацизмом та сприяють вшануванню пам’яті кожного з 8 мільйонів загиблих українців. Експозицію доповнила література сучасних авторів про російсько-українську війну.

    Учасники заходу долучилися до патріотичного флешмобу «Мак – квітка миру».

    Пам’ять народна жива... Ми говорили: «Ніколи знову...». Та війна прийшла у наш дім. Читачі вшанували пам’ять загиблих у воєнному пеклі хвилиною мовчання. Наш народ переміг у тій війні, тому що відстоював право на життя. Ми віримо в перемогу і зараз. Хай червоний мак на грудях у кожного буде свідченням того, що ми ніколи не забудемо жертв війни.Слава Україні!

     

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше