• Ціною власного життя

    Ціною власного життя

    З нагоди 74-річчя відзначення Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні бібліотекарі філії №3 провели для читачів – учнів 5-В класу (класний керівник Ірина Стаднюк) БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» годину-реквієм «Ціною власного життя».

    Мета заходу – зберегти спогади про ту страшну війну та віддати данину глибокої поваги героїзму і самовідданості захисників, вшанувати жертв нацизму.

    Бібліотекар Юлія Сидоренко розповіла дітям, що Україна зробила значний внесок у перемогу. Школярі прослухали десять історій про українців, які під час Другої світової війни воювали в лавах багатьох армій. Канадського льотчика українського походження Піпера Дмитрука нацисти збили в небі над Францією та він врятувався і долучився до французького руху опору. Американський солдат українського походження Ніколас Міньо воював у бронетанковій дивізії Армії США.

    Діти дізналися, що квітка маку є символом пам’яті в усьому світі. Його появу пов’язують з віршем канадського лікаря Джона Мак-Крея «У полях Фландрії». А в Україні червоний мак, як символ пам’яті жертв війни, вперше було використано в 2014 році.

    Школярам були представлені книги: «Невідомі сторінки історії Білої Церкви під час нацистської окупації: документи і свідчення», «Україна в огні» Олександра Довженка, «Довгі ноги» Юрія Збанацького. Присутніх вразив героїчний подвиг однолітка – Санька, героя твору Ю.Збанацького, який ціною власного життя наблизив перемогу.

    Потрібно пам’ятати, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна. Той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими.

     

    Юлія Сидоренко.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше