• Літературні імена Білоцерківщини

    Літературні імена Білоцерківщини Літературні імена Білоцерківщини Літературні імена Білоцерківщини

    Книги – це джерело мудрості, натхнення та розвитку творчого і розумового потенціалу особистості. 23 квітня – День книги та авторського права.

    З метою популяризації книги та читання, у бібліотеці села Вільна Тарасівка відбулася година «Літературні імена Білоцерківщини».

    Знайомство з письменниками-краянами бібліотекарка пані Раїса розпочала з розповіді про життя та творчий шлях Володимира Іванціва, відзначивши багатоплановість його обдарування й надзвичайну актуальність творчості.

    З любові до рідної землі починається все: людяність, чесність, гідність, а відтак – відповідальність за долю України. І це сповна відчувається в поезіях В.Іванціва. Читачі слухали вірші, в яких митець поділився найтоншими ліричними переживаннями, тривогою і гордістю за рідний край, глибокими роздумами про вічні цінності в житті людини.

    Також згадали й письменника Володимира Дідківського. Володимир Іванович є автором багатьох гумористичних збірок «Всім по шматочку», «Дзвін», «Лісова гімназія», «Аби не гірше!», «Став учитель депутатом», «Люстрація», «Реформатори» та збірки інтимної лірики «Замріяна голубінь».

    Гумор та сатира Володимира Дідківського друкувалися в місцевих, обласних, всеукраїнських періодичних виданнях, звучали на радіо.

    Він – автор ідеї створення першого в області кабінету літературного краєзнавства Київщини. У 2002 році за книжку «Дзвін» Володимиру Івановичу присуджено міську літературно-мистецьку премію імені Івана Нечуя-Левицького.

    Серед видатних діячів-краян непересічне місце обіймає Анатолій Кульчицький – талановитий поет і композитор, заслужений працівник культури України, голова відділення Українського фонду культури. Член Національної музичної спілки України. Більшу частину свого життя поет і композитор проживає у м.Біла Церква. Свою професійну діяльність А.Кульчицький назавжди пов’язав з культурою, музикою, піснею, поетичним словом. У поетичному і музичному доробку поета-композитора – 600 пісень, сім вокальних циклів.

    Бібліофахівчиня презентувала присутнім «Немеркнучі свічі» А.Кульчицького. У книзі автор розповідає про відомих людей міста, що в різні роки пішли за вічну межу. Це – письменники, художники, музиканти, науковці, медики, працівники освіти, актори, громадські діячі… Видання цінне для краєзнавців, спільноти Білоцерківщини, Київщини і, взагалі, України. Воно підкреслює активну громадську позицію автора, його небайдужий погляд на плин часу та значення спадку поколінь в історії розвитку людства.

    Віктор Євтушенко – відомий далеко за межами рідного міста поет-гуморист, прозаїк, громадський діяч. Єдиний учень відомого поета-гумориста Павла Глазового.

    Автор збірок гумору і сатири та прозових книг: «Стожарти», «Сміхограй», «Старі казки на новий лад», «Багаті також плачуть», «Хто такий Павло Глазовий», «Юрась». Автор численних публікацій у місцевих, обласних, республіканських періодичних виданнях. Творчість Віктора Євтушенка широко вивчається у навчальних закладах Білоцерківщини.

    На закінчення заходу читачка бібліотеки Тетяна Морська продекламувала гуморески В.Євтушенка «Бойова мама» та «Нова секретарка».

    Кожен, хто хоче більше дізнатися про письменників-краянів та детальніше ознайомитися з їхніми літературними доробками, мають можливість зробити це, завітавши до бібліотеки та переглянувши книжкову виставку «Письменники рідного краю».

     

    Раїса Лисак.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше