• Війна – це горе і страждання

    Війна – це горе і страждання Війна – це горе і страждання Війна – це горе і страждання Війна – це горе і страждання

    Виховання почуття патріотизму та національної самосвідомості, формування успішної, яскравої, сильної особистості є одним із основних напрямків роботи бібліотеки-філії№3.

    7 травня напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом працівники книгозбірні №3 для користувачів – учнів БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» підготували літературно-історичний спомин «Війна – це горе і страждання».

    У читальній залі широкому загалу користувачів представлена книжкова виставка-спалах «Друга світова: український вимір». Бібліотекарі зробили коментований огляд літературних творів, детально зупинившись на українцях, імена яких внесені у світовий перелік героїв Другої світової війни.

    Школярі з цікавістю переглянули відео «Початок Другої світової війни», а потім розповіли про символ вшанування Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом – червоний мак. Уголос прочитали вірш канадського військового лікаря Джона Мак-Крея «У полі Фландрії», а бібліотекарі доповнили оповідачів інформацією про те, як вперше червоний мак було використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

    При проведенні заходів, присвячених Дню пам’яті і примирення, працівники бібліотеки уміло застосували фрагменти художніх, публіцистичних, автобіографічних творів, які сприяють введенню учнів в історичні обставини, відтворенню епохи, переживанню атмосфери війни та кризових умов, в яких опинялися люди.

    Встановлення історичної правди, виправлення помилок – це очищення і вибачення перед минулим поколінням. Це шлях до примирення, яке так потрібне суспільству, щоб протистояти зовнішньому ворогу.

    Останнім часом дуже гостро ми це відчуваємо, наскільки світ крихкий, як легко запалити вогонь смертельної війни. І ми не маємо права нехтувати власною відповідальністю за мир.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше