• І розквітають маки у серцях

    І розквітають маки у серцях І розквітають маки у серцях І розквітають маки у серцях І розквітають маки у серцях

    З нагоди Дня пам’яті та примирення та 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні працівники центральної бібліотеки для дітей провели патріотичну годину «І розквітають маки у серцях», яка відбулася в БЗШ №4.

    Учні 4-Г класу (класовод Т.В.Дроздовська) прослухали інформацію про Другу світову війну (1939-1945) та дізналися про те, що понад 80 мільйонів людських життів були обірвані.

    В ці пам’ятні дні в усьому світі люди вшановують тих, хто загинув та тих, хто вижив, пройшовши через усі кола пекла війни. Тих, хто загинув на її фронтах та під час бомбардувань мирних міст, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

    Переглядаючи відеосюжет «Історія гідності: Друга світова війна», читачі познайомилися з історичною хронологією подій, що відбувалися на території України.

    В ході заходу члени читацької агенції реклами «Чародії» провели літературну акцію «Читаймо книги про війну – це подарунок наш на свято Перемоги». Поезії, присвячені подіям воєнних днів у виконанні Марії Діденко, Ангеліни Мазур, Вікторії Мокрицької та Ангеліни Шубіної, допомогли юним читачам усвідомити велич подвигу українців.

    Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є червоний мак, графічне зображення якого з одного боку уособлює квітку, з іншого – кривавий слід від кулі. Саме тому бібліотекарі запропонували учасникам заходу взяти участь у майстер-класі з виготовлення червоних маків

    Майстер клас супроводжувався патріотичними піснями, адже пісня завжди налаштовувала на добрі починання та перемогу.

    Виготовлені маки діти подарують своїм близьким і знайомим, тим самим віддавши шану героям і вшановуючи пам’ять жертв війни.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше