• Поколінням майбутнім про незабутнє

    Поколінням майбутнім про незабутнє Поколінням майбутнім про незабутнє Поколінням майбутнім про незабутнє Поколінням майбутнім про незабутнє

    Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Цього року минає 74 роки від Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях.

    Напередодні свята працівники бібліотеки-філії №6 провели цикл заходів, спрямованих на висвітлення подвигу українського народу у роки Другої світової війни.

    Майстер-клас «Мак – квітка миру» з виготовлення квітки маку з червоного та чорного паперу, проведено для учнів 4-Б класу БЗШ №23 (класовод Ірина Пащенко).

    Діти уважно слухали розповідь бібліотекаря про ідею виникнення червоного маку, якості символу пам’яті. В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Читачі схвильовано сприймали інформацію про те, що їхні стилізовані маки, виготовлені власноруч, викликають асоціацію не тільки з квіткою, але і з кривавою раною від кулі. Кожен учасник заходу виготовив власноруч свою квітку маку.

    Маленькі читайлики групи «Пізнайко» ДНЗ №8 (вихователь Вікторія Царенко) відвідали бібліотечний кінозал.

    Годину пам’яті «Про Мужність, Героїзм та Перемогу» проведено для учнів 2-Б класу БЗШ №23 (класовод Ольга Шаталова). Під час заходу, школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та дізналися про роки окупації України. Бібліотекар розповіла другокласникам про людей, які героїчно боролися за визволення нашого краю, про їхні подвиги, про ту жорстоку війну, що забрала мільйони життів, принесла горе і лихо на нашу землю.

    Діти прослухали уривок з оповідання Миколи Вінграновського «Первінка», взяли участь у обговоренні прочитаного та з’ясували, що навіть малеча в ті часи здатна була на героїчні вчинки.

    Увазі читачів був запропонований огляд літератури, представленої на тематичній поличці «В дитячий свят прокралася війна».

    На абонементі книгозбірні діє виставка-акція «Прочитай книгу про війну».

    Нехай мир та злагода завжди панують у наших душах і серцях, нехай світлі травневі свята, присвячені пам’ятним датам додадуть всім нам нових сил та натхнення для побудови сучасної європейської держави – України!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше