• Ми пам’ятаємо й шануємо

    Ми пам’ятаємо й шануємо Ми пам’ятаємо й шануємо Ми пам’ятаємо й шануємо Ми пам’ятаємо й шануємо


    Пам’ять… Це не просто частина історії. Пам’ять – це наша совість, біль, наша гордість. Все далі відходять грізні роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто поліг у боях заради щастя інших.

    В День пам’яті і примирення у бібліотеку-філіал №6 завітали вихованці групи «Ягідка» (вихователь Ірина Дакал) ДНЗ №8 «Червона Шапочка» на патріотичну годину «Мак – символ пам’яті та примирення». Свою бесіду з малечею завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розпочала віршем Марії Устимчук «Пам’ятай»:

    Коли побачиш влітку в полі

    Червону квітку – символ волі,

    Згадай синів безстрашних України,

    Що полягли на землях Батьківщини.

    Пані Надія розповіла присутнім про мак як символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової війни та гине сьогодні на Сході за незалежність України, переповіла українську легенду про мак, провела майстер-клас «Символічний мак – оберіг, власноруч».

    Виготовлені маки діти подарують своїм рідним і знайомим, тим самим віддавши шану героям і вшановуючи пам’ять жертв війни. Разом з дітлахами працівники бібліотеки виготовили плакат «Діти за мир», на якому дитячі ручки, зроблені з різнокольорового паперу, тягнуться до сонечка, благаючи тепла і миру дітям усіх національностей.

    Годину пам’яті «В годину сувору і грізну, дорослими стали вони» проведено для учнів 3-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська). Присутні переглянули відео «Діти в роки війни» та прослухали вірш Леоніда Ружицького «Діти війни».

    Завідувачка філією Надія Гаврилова презентувала книгу «В дитячий світ прокралася війна», присвячену дитинству, обпаленому війною. Це книга для дітей, які не бачили війну зблизька, не чули відлуння вибухів, не відчували стискання всього єства від почутого та побаченого. Книга настільки вразила малечу, що в багатьох учасників заходу котилися сльози співчуття і переживання за героїв оповідань.

    На захід була запрошена поетеса-аматорка Тетяна Строкач. Вона презентувала третьокласникам поетичний розділ книги: декламувала свій вірш «Колискова», що увійшов до збірки, зачитала вірші Ірин Ка «В дитячий світ прокралася війна», Марії Зубрій «Прийшов мій тато вчора із війни» та Галини Братан «Іванкова молитва».

    На честь усіх, хто не повернувся з війни, учасники заходу запалили свічку пам’яті та хвилиною мовчання вшанували загиблих героїв.

    73 років минуло з того часу, як відгриміла війна на нашій землі. Мужні воїни здолали ворога, дорогою ціною здобули перемогу. Сьогодні знову настав час захищати Україну від загарбників, знову проливається кров героїв. Тож, пам’ятаймо безстрашних захисників рідної землі!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше