• Війні немає забуття

    Війні немає забуття

    День визволення України від фашистських загарбників – свято, яке відзначається в Україні щорічно 28 жовтня, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

    Напередодні 74-ї річниці визволення України в бібліотеці-філії №6 відбулася історична година «А бої колишні і тривоги вічно хвилюватимуть наші серця» для учнів 4-А класу БЗШ №23 (класовод Тетяна Кучинська). Бібліотекар Людмила Романюк провела слайд-презентацію «В роки війни вони були дітьми». Діти ознайомилися з творами В.Кави «Троє і весна», П.Маха «Дикий брід», А.Дімарова «На коні і під конем», І.Кирія «Ровесники» та збірником оповідань «Діти фортеці», в яких розкривається роль дітей у боротьбі з нацистськими загарбниками у роки Другої світової війни та прослухали розповідь про важке, сповнене небезпек життя на окупованій території, діяльність підпілля та партизанських загонів. Четвертокласників вразила розповідь про жахи існування маленьких в’язнів концентраційних таборів. Присутні переглянули документальний фільм «Визволення України» та мультиплікаційний фільм «Партизанка Снігуронька».

    Для користувачів-дітей на абонементі оформлено тематичну поличку «В роки війни вони були дітьми», на якій представлені художні твори, героями яких є діти, учасники тих страшних подій.

    В читальній залі оформлено інформаційну викладку «Шляхами подвигу і слави наших дідів і прадідів». Представлена на ній література розповідає про воєнні дії на території України в кінці жовтня 1944 року та інформує користувачів бібліотеки про людські і матеріальні втрати, які понесла Україна під час Другої світової війни.

    Минають десятиліття, народжуються і виростають нові покоління, все менше залишається тих, хто пам’ятає злочини нацистів зі свого трагічного досвіду. У віках залишається великий подвиг народу, який зупинив чорну примару фашизму. І кожна людина на Землі має сказати «Ні!» війні. Вічна пам’ять вершителям великого подвигу, нашим дідам і прадідам.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше