• Заради миру на Землі Заради миру на Землі Заради миру на Землі

    Сьогодні немає жодної української родини, яка б не відчула найвищої цінності миру, адже з 2014 року жоден з днів в Україні не був мирним. В держави йде війна. Для українців мир – найбільша і найсвітліша мрія. 

    Міжнародний день миру – це день, який змушує людей не лише задуматися про мир, а й спонукає щось зробити заради нього, заявити про власну готовність відстоювати мир. 

    Бібліотекарі книгозбірні №10 разом зі своїми маленькими читачами – учнями 2-Б і 2-Г класів БЗШ №5 (вчителі Винарчук З.П. та Майстренко В.В.) під час майстер-класу «Голуб миру» виготовляли символ миру – голуба. Також другокласники дізналися про Дзвін миру та ходу миру.

    До читачів-восьмикласників (кл. керівник Бондаренко О.В.) на тематичну зустріч «Заради миру на Землі» завітав кандидат філософських наук, доцент БНАУ Олександр Ярмола, для якого поняття мир не абстрактне, адже він захищав мирне життя на сході України.

    «Коли б не існувало зради, не було б відданості. Коли не було б зла, не було б й доброти. Якби Україна була сильною – Росія ніколи б не напала на нас. Але ми повірили, що загроза війни зникла і забули, що на сторожі миру потрібно стояти постійно. Ця війна – її переживають всі, але вона нас робить духовнішими, милосерднішими…», – діти вслухалися в кожне слово шанованого гостя. Мабуть кожна дитина відчула силу дружби і підтримки військових там, на передовій, нестерпний біль від втрати товаришів, переживання під час перебування у шпиталі, але не за себе, за товаришів… Хвилина мовчання – дань пам’яті тим, хто загинув.

    Ми знаємо, що у Міжнародний день миру припинення вогню на сході України не відбулося, знову обстріли та жахіття. Люди, задумайтесь! Як і де житимуть ваші діти? Давайте зробимо все, щоб небо було мирним.

     Ганна Нагорна.


     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше