• Доброволець – це поклик серця

    Доброволець – це поклик серця Доброволець – це поклик серця Доброволець – це поклик серця Доброволець – це поклик серця Доброволець – це поклик серця

    17 січня 2017 року Верховна Рада України прийняла Постанову №1822 «Про встановлення Дня українського добровольця, який відзначається щорічно 14 березня.

    День українського добровольця – це свято справжніх патріотів. Людей, які свідомо у важкий для нашої країни час стали на захист Вітчизни. Своєю самовідданою службою і героїчними вчинками вони доводять, що неможливо перемогти тих, хто готовий за Батьківщину віддати своє життя.

    14 березня у бібліотеці-філії №3 відбувся День інформації «Сила нескорених», присвячений самовідданості, мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України – учасникам добровольчих формувань, які стали гордістю українського народу.

    Бесідою біля книжково-ілюстрованої виставки «Доброволець – це поклик серця», де розміщені матеріали, які прославляють звитягу та героїзм захисників Вітчизни та переглядом тематичного відеоматеріалу «Добровольчі батальйони України» бібліотекарі філії №3 розпочали патріотичну годину «Відвага і непохитність» для учнів БЗ ІФН №1.

    Продовжити захід довелося в бомбосховищі через виття сирени повітряної тривоги.

    Учні прослухали інформацію про Дмитра Куцюбайла (Да Вінчі), дівчину-кулеметницю Оксану Рубаняк (Ксена), Віталія Запеку, Андрія Хливнюка. Згадали загиблих земляків, серед яких – Олександр Олександрович Марченко, який теж був добровольцем.

    Для членкинь клубу «Пролісок» Благодійного фонду ім. К.Єфименка працівника філії №3 провели героїчну сторінку «Доля обрала їх». Слухаючи розповіді про героїв-добровольців, жінки плакали…

    Хвилиною мовчання вшанували всіх невинно загиблих.

    День українського добровольця – це і нагадування всім нам, що ставши на захист України, ми вже не маємо права відступати. Українські добровольці – це гордість нашого народу. Україна пам’ятатиме своїх Героїв, а російські окупанти обов’язково будуть вигнані з української землі та покарані за своїнелюдські злочини.

    Наталія Добровольська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше