• Героїв стежина від батька до сина Героїв стежина від батька до сина Героїв стежина від батька до сина Героїв стежина від батька до сина

    14 жовтня, у день святої Покрови водночас з Днем Українського козацтва українці відзначають День захисників і захисниць України.

     
    Верховна рада 14 липня 2021 року перейменувала Державне свято день захисника України на День захисників та захисниць України. Адже, нині у збройних силах України служить 31757 жінок. Статус учасниць бойових дій за участь в АТО/ООС отримали 9916 військовослужбовиць, 166 – нагороджені державними нагородами.
     
    Цю інформацію отримали учні 8-А класу БЗШ № 4 під час історичної мандрівки «Героїв стежина від батька до сина». Бібліотекарка Інна Кабула нагадала присутнім про те, що під час Другої світової війни зародилася Українська повстанська армія, а з 1991 рокуна заміну радянським символам почали активно запроваджуватися козацькі.
     
    Боротьба за незалежність продовжується і сьогодні. Читачі вшанували пам’ять загиблих захисників хвилиною мовчання, бібліотекарка наголосила на тому, що патріотизм і героїзм українського народу в усі часи був прикладом для наслідування.
     
    Завершився захід вікториною «Від козака до кіборга», на питання якої школярі відповідали швидко та впевнено.

    Олена Корнієнко.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше