• Вони для нас виборюють життя

    Вони для нас виборюють життя Вони для нас виборюють життя Вони для нас виборюють життя

    Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави ця пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році. Адже немає й не буде жертовнішої справи, аніж узяти до рук зброю для захисту своєї країни, родини, дітей.

    З нагоди Дня українського добровольця в бібліотеці-філії №1 для дітей відбувся День інформації «Сила нескорених». Протягом дня бібліотекарі робили огляд книжкової виставки «Вони для нас виборюють життя». На ній, зокрема, представлені книги про сучасну російсько-українську війну, авторами яких є бійці добровольчих батальйонів «Дніпро-1» Роман Зіненко, «Донбас» Ігор Михайлишин, «Золоті ворота» Петро Билина, «Полтава» Віталій Запека.

    В межах Дня інформації відбулася зустріч користувачів бібліотеки – восьмикласників Білоцерківської гімназії слов’янських мов – початкової школи №1 (класний керівник – Людмила Гирявець) з активним учасником Революції гідності, демобілізованим бійцем Дмитром Бойком. У 2014-му році він фактично з Майдану пішов добровольцем в складі 72-ї ОМБР боронити Україну. Пройшовши пекло перших місяців російсько-української війни, потрапив у полон. Отримавши травми, нині перебуває в запасі, займається волонтерством. Школярі з цікавістю слухали про те, що спонукало пана Дмитра піти на фронт, про те, як пліч-о-пліч добровольці з кадровими військовими звільняли українські території, а після почалися запеклі бої з чималими втратами … Боєць наголосив на важливості розуміння й підтримки військових, які ціною власного життя виборюють перемогу для України, та зауважив, що війна – це страшне явище, і тільки спільними зусиллями її можна зупинити.

    Діти привітали Дмитра Бойка з Днем добровольця та подякували за силу, мужність та можливість почути про реалії сучасної російсько-української війни.

    Тетяна Качанова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше