• Хоробрі хлопці. Відважне військо!

    Хоробрі хлопці. Відважне військо! Хоробрі хлопці. Відважне військо! Хоробрі хлопці. Відважне військо!

    «Хоробрі хлопці. Відважне військо!». Ці життєстверджуючі слова з пісні-маршу прославленої білоцерківської 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців дали назву Дню інформації, що відбувся у бібліотеці-філії №8 у День Збройних Сил України, 6 грудня.

    Сьогодні український воїн-захисник є найбільшою гордістю українського суспільства. Саме на армію, покладаються завдання з оборони країни, захисту її суверенітету, територіальної цілісності.

    До свята у книгозбірні було оформлено книжкову виставку-портрет «Воїни миру та героїзму», яка знайомить з історією становлення української армії, її сьогоденням і викликами, що стоять перед військовими сучасного світу.

    Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Для мешканців Білої Церкви ними без перебільшення є військовослужбовці 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців, якій виповнюється 80 років з часу заснування. Тому під час огляду періодики «Наші хлопці − Запорожці!» присутні з гордістю та хвилюванням слухали розповідь про бойовий шлях знаменитого військового об’єднання, подвиги українських військовослужбовців у воєнні роки та в мирні часи.

    Особливу зацікавленість у всіх учасників заходу викликали інтерв’ю з командиром бригади, полковником Олександром Вдовиченком та прес-офіцером, начальником пресс-групи ОТУ «Північ» Оленою Мокренчук.

    Логічним продовженням заходу стала презентація бібліодайджесту «Хоробрі хлопці. Відважне військо!». 72 ОМБрім. Чорних Запорожців – 80 років», виданого відділом методичної та бібліографічної роботи Білоцерківської ЦБС.

    Згадали цього дня і про те, що 72 ОМБр дала Україні багато письменників. В роки Другої Світової війни в її лавах воював Олесь Гончар, а російсько-українська війна познайомила українців з такими неординарними авторами, як Мартін Брест, Костянтин Чабала, які пишуть про пережите чесно, зло, іронічно, і відверто.

    Поетичні читання «Обличчя українського воїна», в яких взялиучасть користувачі бібліотеки, допомогли належно оцінити безсумнівний талант Андрія Кириченка, автора поетичних збірок «Крига ангельських крил», «Ось така війна», «Гільзи у кишені». Емоційною була і музична сторінка, під час якої переглянули відео про 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців та послухали патріотичні пісні у виконанні ансамблю клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів.

    Захід завершився проникливими кадрами відеокліпу «В той день, коли закінчиться війна», а всі його учасники висловили свою вдячність і повагу українським солдатам та офіцерам, які боронять наше мирне життя.

     

    Наталя Семененко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше