• Тим, хто зневірився – живим і полеглим

    Тим, хто зневірився – живим і полеглим Тим, хто зневірився – живим і полеглим Тим, хто зневірився – живим і полеглим Тим, хто зневірився – живим і полеглим Тим, хто зневірився – живим і полеглим

    Творча зустріч з бійцем добровольчого батальйону «Золоті ворота», членом «Легіону свободи» Петром Билиною, на якій він презентував свою книгу нотаток «Війна кличе. Стань переможцем» відбулася з учнями БЗШ №21, БСПМШ №16 та БВЗШ №1.

    «Війна кличе. Стань переможцем» – це книга-щоденник, яка складається з упорядкованих нотаток автора та містить роздуми й описи подій, які відбувалися з паном Петром на теренах Луганщини: у містах Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Щастя, селищах Біла гора, Кримське, де він проходив військову службу і боронив Україну від окупантів у 2014-2015 роках.

    Цей твір про правду, у книзі немає нічого хвилевого, нічого епізодичного, нічого вигаданого, нічого вторинного – все взаємозалежне й сильне у своїй правді: гіркій і солодкій, приреченій і невмирущій, глибокій і очевидній. Це нотатки людини, яка знає про сучасну російсько-українську війну не з телебачення, газет чи Інтернету, а відчула на собі всю її сутність зсередини, з окопів та бліндажів передової.

    Як розповів Петро Билина, він взяв на війну майже 20 блокнотів, які носив із собою у кишені, а коли була змога, робив певні нотатки, які згодом перетворилися на військовий щоденник, а з рештою – на книгу, котра мала тернистий шлях від видавництва до видавництва, перш ніж побачити світ у поліграфічному виданні.

    В цьому щоденнику є не лише розповіді про події, що сталися у певну дату, а багато роздумів про українську національну ідею, провідну роль української мови, яка є однім із наріжних каменів побудови державності й основною ознакою, що відрізняє українця від інших етносів, історію України-Русі...

    Під час презентації Петро Билина розповів, у яких умовах йому доводилося писати цю книгу, що спонукало до написання, зачитав деякі цитати. Опісля присутні поставили автору запитання, на які він охоче відповів та придбали книгу з підписом автора.

    На презентації книги в БЗШ №21 був присутній Юрій Оселедько – депутат міської Ради, член Білоцерківської міської партії ВО «Свобода», однопартієць автора. Хочу подякувати голові Білоцерківської міської партії ВО «Свобода» Вадиму Кошелю та депутату Київської обласної Ради від ВО «Свобода» В’ячеславу Хмельницькому за матеріальну підтримку у проведенні заходу та придбанні 16 екземплярів книг. Саме завдяки їм книги з’являться вміських бібліотеках № 3,6,9 та бібліотеках БСПМШ №16, БСШ №12, БЗШ №20, №21 та БВЗШ №1.

    Дуже хочеться, щоб ті, хто читатиме книгу Петра Билини стали переможцями у цьому складному житті, а війна ніколи їх не кликала.

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше