• Іловайська трагедія: як це було?

    Іловайська трагедія: як це було?

    Військова операція в Іловайську в серпні 2014 року мала би стати початком фактичного розгрому ДНР та ЛНР, але натомість стала найбільшою поразкою у вітчизняній військовій історії. Протягом кількох днів тривали запеклі бої за Іловайськ, які закінчилися розстрілом українських військових.

    28 серпня до Дня пам’яті героїв-захисників незалежної України в бібліотеці-філії №4 відбулася інформаційна година «Іловайська трагедія: як це було?», учасники якої ознайомилися з хронологією подій та переглянули документальний фільм «Трагедія під Іловайськом: як це було?».
    Бібліотекар Ірина Тупчій, познайомила читачів з виданнями Романа Зіненка, добровольця батальйону «Дніпро-1», який був серед тих, хто в серпні 2014-го опинився в пеклі Іловайська. Він не тільки вижив, але й написав одну з перших книжок про війну на сході України – «Іловайський щоденник» та книгу-хроніку Іловайської трагедії «Війна, якої не було». Не вийшов із Іловайська і наш земляк, старший стрілець-кулеметник 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас», солдат резерву Віталій Валентинович Коломієць. Йому присвоєно звання Почесний громадянин міста. На його честь названа вулиця, на якій колись проживав Герой. Після закінчення історичного екскурсу учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів-захисників України хвилиною мовчання.

    Слава, честь і вічна пам’ять вам, Герої!



    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше