• Планета толерантності

    Планета толерантності Планета толерантності Планета толерантності

    Напередодні Міжнародного дня толерантності працівники центральної міської бібліотеки провели для учнів БЗШ №20 (класний керівник Ірина Шабатин) годину спілкування «Планета толерантності».

    Бібліотекарі Маргарита Зубкова та Любов Вилегжаніна ознайомили школярів з основними положеннями «Декларації принципів толерантності», в якій йдеться про рівність всіх людей незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності, соціального статусу, віку, життєвих цінностей, розповіли про традиції та погляди інших людей на прикладах світової художньої культури, літератури та мистецтва.

    Надзвичайно важливо, щоб фундамент толерантності був закладений в дитинстві, бо чим старша людина, тим важче їй змінювати свою ідентичність. Діти і молодь − люди майбутнього, у них свій стиль, манера спілкування, нове мислення, вони несуть у життя свої норми. І однією з цих норм повинна бути толерантність.

    Учні із задоволенням включилися у рольову гру «Толерантність у людських стосунках», що дала їм можливість стати учасниками певних життєвих ситуацій та надала приклади толерантного ставлення один до одного. Тестування «Наскільки ми толерантні» виявило ступінь толерантності кожного.

    Завершив захід яскравий флешмоб «Всі ми різні − всі ми рівні». Маємо надію, що година спілкування допомогла підліткам зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятують світ.

    Любов Вилегжаніна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше