• Толерантний збудуємо світ

    Толерантний збудуємо світ Толерантний збудуємо світ Толерантний збудуємо світ Толерантний збудуємо світ

     

    16 листопада в усьому світі відзначається Міжнародний день толерантності, який урочисто був проголошений «Декларацією принципів толерантності», затвердженою у 1995році на ХХVІІІ Генеральній конференції ЮНЕСКО.

    Напередодні цього дня до Центральної бібліотеки на літературний віраж «День поваги, добра і терпіння» завітали студенти ТЕК БНАУ (викладач Олена Пендер).

    Працівники бібліотеки Маргарита Зубкова та Любов Вилегжаніна ознайомили присутніх з основними положеннями «Декларації принципів толерантності», в який йдеться про рівність всіх людей незалежно від їхнього віросповідання, етнічної приналежності, соціального статусу, життєвих цінностей, поведінки, розповіли про традиції, погляди інших людей на прикладах Світової художньої культури, літератури та мистецтва. Звучали прекрасні вірші про повагу, любов, добро і терпіння українських поетес Ліни Костенко, Анастасії Тимчишин, Марини Слободянюк.

    Наталія Біляєва ознайомила молодь з літературою, представленою на книжковій виставці «Толерантність врятує світ».

    Студенти із задоволенням долучилися до інтерактивної бесіди «Я – толерантна людина». Всі погодились, що розуміння, повага один до одного, терпимість, готовність сприймати погляди інших є запорукою толерантного, комфортного життя в суспільстві. Особливо сподобалася дівчатам і юнакам гра в компліменти «Від слів приємних світ стає добрішим», яку їм запропонували бібліотекарі. Кожен учасник говорив своєму товаришу комплімент, приємні слова, або вибачався за непорозуміння, які іноді траплялися між ними, також студенти пригощали один одного солодощами.

    Завершив захід яскравий флешмоб «Всі ми різні – всі ми рівні!».

    Любов Вилегжаніна, Маргарита Зубкова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше