• Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього»

    Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього» Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього» Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього» Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього» Інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього»

    16 листопада працівники центральної бібліотеки для дітей запропонували увазі своїх користувачів – учнів 8-А класу БЗШ №4 інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього».

    На початку заходу восьмикласники прослухали легенду «Подруга для Любові» про дівчину на ім’я Любов, яка вибирала собі подружку на все життя із п’яти дівчат – Радості, Удачі, Краси, Печалі й Доброти. Казка змусила школярів замислитися над вибором друзів та відповісти на запитання: «Що таке добро?», «Що означає бути доброю людиною та робити добро?».

    Завідувачка відділом обслуговування Інна Кабула розповіла про розуміння толерантності народами різних культур.

    Користувачі жваво обговорили ситуацію «Перед вами два шляхи – обирайте... », виконали вправи з толерантності «Промінчики толерантності», «Толерантна та нетолерантна особистості», які навчали підлітків відрізняти добрі вчинки від поганих. Учні пояснили, що означає для них поняття «толерантність» та дійшли висновку, що завжди є привід комусь сказати «спасибі», завжди поруч є хтось, хто потребує співчуття.

    Пізнавальні ігри «Асоціативний ряд» та «Дерево толерантності» допомогли визначити ознаки толерантної людини та скласти інтелектуальний пазл «Портрет людини майбутнього».

    Людина майбутнього, на думку школярів, поважає людську гідність та права інших, терпима до чужих думок, вірувань і поведінки, здатна поставити себе на місце іншого, виховує в собі такі якості, що наповнюють буття тільки позитивними емоціями. Вона з глибокою пошаною ставиться до традицій свого народу, творів культури попередніх поколінь. Ця людина ніколи не зруйнує пам’ятник, не спалить книжку, не знищить картину.

    Захід пройшов цікаво та змістовно, давши можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

     

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше