• Французький шарм поезії і прози

    Французький шарм поезії і прози Французький шарм поезії і прози Французький шарм поезії і прози Французький шарм поезії і прози

    На сьогоднішній день французька мова – одна з найпопулярніших іноземних мов серед українців. Саме цією красивою, вельми виразною та багатою мовою говорили і писали Вольтер, Золя, Аполлінер, Гюго, Дюма, Бальзак, Рабле… Тільки ця мова може зберегти і передати всі тонкощі їхніх безсмертних творів.

    Для користувачів бібліотеки-філії №3 День інформації «Французький шарм поезії і прози» розпочався з літературного акценту «Роман із Францією». Дев’ятикласники БНВО «ЗОШ №15-ДЮСОК» ознайомилися з книжковою виставкою «Французький шарм в літературі». Біля виставки бібліотекарі провели тематичний огляд творів. З бліц-інформу «Нобелівські лауреати Франції» учні дізналися, хто найбільше прославив рідну країну. Адже Франція входить в п’ятірку країн-рекордсменів за кількістю Нобелівських лауреатів з літератури.

    Жодне місто не принесло Франції такої популярності, як Париж. Париж – столиця країни, її серце, її слава. Дивовижне місто, місто весни, кохання і свободи. Тому з таким натхненням учасники заходу взяли участь у голосних читаннях «Париж … Давайте мріяти разом». Вірші звучали українською та французькою мовами.

    А ще юні читачі мали можливість поринути у прекрасний світ моди. Вони дізналися цікаві факти із життя легендарної жінки – Коко Шанель та історію її кохання. Корисними для дівчаток стали поради щодо стилю та тенденції моди 2019 року від Будинку Шанель.

    Для учнів 6-х класів БНВО «ЗОШ № 15-ДЮСОК» працівники бібліотеки підготували літературну годину за мотивами казки Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Бібліотекарі ознайомили школярів з біографією письменника, провели коментований огляд його книг, серед яких був і «Маленький принц». Цей твір змушує читача замислитися над такими важливими питаннями як любов і вірність, пройнятися почуттям обов’язку перед людьми та відповідальності за них.

    Для широкого кола користувачів абонементу протягом декількох днів діяла викладка літератури «Класики французької літератури». Читачі книгозбірні разом із героями романів В. Гюго, М. Дрюона, О. Дюма мали змогу поринути в історію далекої країни. Книги, представлені до уваги користувачів пропонують захопитися пригодами, які оживають на сторінках творів Ж.Верна і П.Террайля, відчути романтику Ж.Санд і Е.Золя, повернутися до улюблених образів у романах А.Камю, Ф.Саган, Р.Ролана, поринути у інтригуючі детективні історії Ж.Сименона.

    Для молодших школярів відбулася книжкова подорож «На гостини до Шарля Перро», під час якої дітвора повеселилася, долучившись до вікторини-капусника, та продемонструвала неабиякі знання, розгадуючи кросворд «Читаємо. Знаємо. Відгадуємо».

    Можна із впевненістю сказати, що День інформації в бібліотеці був пізнавальним та цікавим для усіх без винятку користувачів книгозбірні!

     

    Наталія Добровольська.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше