• «Bonjour», або зустріч із Францією

    «Bonjour», або зустріч із Францією «Bonjour», або зустріч із Францією «Bonjour», або зустріч із Францією

    Про Францію можна багато говорити, безмежно захоплюватися, зображувати й оспівувати, навіть закохатися у цю дивовижну країну.

    Так як книги це «ідеальна машина часу», яка дозволяє побувати у різних країнах, епохах, а деколи – і у різних світах, читачі книгозбірні №2 мали можливість заочно відвідати Францію, завітавши на заходи, які пройшли в рамках Дня інформації «Французький шарм поезії та прози».

    Відправившись у літературне турне «Десять атмосферних книг, які перенесуть у Францію», читачі зачитували цитати, згадували героїв, події, епохи та ознайомилися з новинкою – бестселером німецької письменниці Ніни Джордж «Маленька паризька книгарня».

    Привернула увагу присутніх книжкова інсталяція «Bonjour», або зустріч із Францією» на якій під символом Парижу, Ейфелевою вежею, зручненько розмістилися класичні та сучасні твори французьких авторів.

    Книги із тематичної викладки «Вони творили французькою» ознайомили з біографіями відомих майстрів пера – Вольтера, В.Гюго, О.Бальзака, Г.Мопасана, Стендаля, П.Меріме, Г.Флобера, Ж.Б.Мольєра, Е.Золя, А.Камю тощо.

    Поетична композиція «Прогулянка Єлисейськими полями» розкрила красу й милозвучність французького поетичного слова. Читачі юнацького віку слухали й декламували Ш.Бодлера, П.Верлена, Ф.Війона, П.Елюара…

    А як не згадати улюбленця дітвори багатьох поколінь французького казкаря Шарля Перро? Провівши казкову вікторину «Чарівний світ – казковий світ» з вихованцями ЗДО №36 «Ромашка», бібліотекарі побачили, що сучасні дітлахи теж добре знають відомі усьому світу казки. Ігри «Казкові заморочки», «Плутанина», «Склади та відгадай» супроводжувалися мовними хвилинками-розминками, під час яких малеча залюбки вивчала французькі слова «Bonjour», «Merci»,«Aurevoir».

    Якщо і Ви не втрималися від спокуси помандрувати цією дивовижною країною, то насамперед завітайте у книгарню чи бібліотеку та насолоджуйтеся творами французьких авторів.

     

    Леся Кравчук.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше