• Мандруємо Францією

    Мандруємо Францією Мандруємо Францією Мандруємо Францією

    2018-2019 навчальний рік оголошено Роком французької мови в Україні. Із Францією пов’язані різні асоціації, адже вона – одна з найцікавіших країн світу. Франція багата своєю історією, культурою, загадково-казковими пейзажами та затишними містами.

    17 січня фахівці книгозбірні №3 підготували слайд-бесіду «Мандруємо Францією» для дев’ятикласників БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК».

    Розпочали віртуальну подорож країною із Нормандії, від протоки Ла-Манш. Біля міста Сен-Мало натрапили на «восьме диво світу» – замок Мон-Сен-Мішель. Він розташований на острові, але двічі на добу, під час відпливу, вода відступає і острів перестає бути островом. Мон-Сен-Мішель вважають найцікавішим місцем Франції після Парижу.

    Разом із читачами працівники бібліотеки звернули увагу на південний захід Франції – Аквітанію, де вздовж океану простягнулися Ланди. Раніше ця історична область мала назву Гасконь, і саме тут письменник Дюма поселив свого д’Артаньяна.

    А далі дорога вела подорожуючих на схід. В гори! Вогези, Юра, Альпи, головна вершина яких – Монблан («Біла гора»). У школярів назва асоціювалася з солодким смаколиком концерну «Рошен».

    Відвідали і Середземноморське узбережжя Франції – порт Марсель, виноградники і лавандові поля Провансу, численні курорти Французької Рив’єри, заповідник Камарг, де серед очеретяних боліт пасуться напівдикі табуни білих коней. Це особлива порода, яку місцеві мешканці бережуть і якою пишаються.

    Після імпровізованої подорожі старшокласники розгадали кросворд, дізналися чимало цікавих фактів про країну, переглянули відеоролик «Про Францію і французів».

    Із впевненістю можна сказати, що мандрівка Францією видалася захоплюючою.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше