• На Андрія робиться дівицям надія

    На Андрія робиться дівицям надія На Андрія робиться дівицям надія На Андрія робиться дівицям надія На Андрія робиться дівицям надія На Андрія робиться дівицям надія

    «Введення прийде – свят наведе», – стверджує народна мудрість. І це дійсно так. Серед грудневих народознавчих свят найбільше виділяється своєю неповторністю і поетичністю одне з них – Андрія. Від нього віє якоюсь чарівною староукраїнською казкою.
     
    З давніх-давен на Андрія дівчата ворожать. Можливо, і не зовсім щиро, та все ж десь там глибоко в душі юнка вірить, що «Андрієва ніч» допоможе дізнатися про свою долю.
     
    13 грудня, у день Андрія Первозванного, працівники книгозбірні №3 для семикласниць БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» підготували етнотолоку «На Андрія робиться дівицям надія».
     
    Бібліотекарі розпочали захід з історії виникнення свята. Ну, а далі почалося обрядодійство. Юнки із цікавістю слухали розповідь про те, як дівчата ворожили в давнину зі словами: «Андрію-добродію, допоможи мені долю віднайти». Фахівці книгозбірні запропонували зазирнути в майбутнє за допомогою сучасних ворожінь. А саме: «Послання із книги», «З’явись до мене уві сні», «Запрошую на гостини», «Як судженого звуть». 
     
    У ці дива можна вірити, а можна і ні, але чого тільки в житті не трапляється. Ну що ж, дівчат можна зрозуміти.

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше