• День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції»

    День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції» День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції» День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції» День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції»

    Центральна бібліотека для дітей долучилася до відзначення Року німецької мови в Україні.

    19 березня читачі різних вікових категорій завітали до книгозбірні на День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції».

    Користувачі ЦДБ із цікавістю переглянули відеосюжети «Німеччина – знайомство з країною» та «Німеччина. Берлін», з яких дізналися про найбільш цікаві факти, пов’язані з країною, що розташована в центрі Європи, зокрема, про німецьку столицю.

    Головний бібліотекар ЦДБ Антоніна Даценко розповіла, що носіями німецької мови є майже 290 мільйонів осіб та вона визнана офіційної у Австрії, Швейцарії, Ліхтенштейні, Люксембурзі, Бельгії та Італії, має дуже великий словниковий запас (5,4 мільйонів слів), є другою за обсягом вивчення в українських школах після англійської мови.

    Читачі отримали багато цікавих відомостей про Німеччину, її історію, географію та культуру. З розповіді пані Антоніни діти також дізналися , що німці – книголюби, цікаво, що самою «начитаною» верствою населення є молодь віком від 14 до 19 років, а серед німецьких письменників – 10 лауреатів Нобелівської премії в галузі літератури.

    В читальній залі обслуговування читачів – учнів 5-9 класів відвідувачів зустрічала виставка-інсталяція «Цікавий світ німецької мови та літератури», на якій були представлені видання на допомогу тим, хто бажає вивчити та удосконалити знання німецької, а саме: книги для читання різних рівнів, що містять цікаву інформацію про культуру, звичаї та традиції німецькомовних країн.

    Бібліотекар Марія Джура та читачки ЦДБ Оксана Джура, що досконало володіє німецькою мовою, й четвертокласниця Каріна Кашуба, запросили користувачів книгозбірні на бібліографічний огляд «До німецьких письменників на гостини», під час якого ознайомили їх не тільки з літературою німецьких авторів, але й відкрили нові імена сучасних письменників Німеччини.

    На літературну подорож «Брати Грімм – найвідоміші казкарі Німеччини» до бібліотеки завітали третьокласники БЗШ №4. Бібліотекар Лариса Олійник ознайомила маленьких читайликів з творчістю братів Грімм, які відомі в світі як збирачі німецьких народних казок, лінгвісти та дослідники своєї національної культури,засновники наукової германістики та німецької філології. Діти із задоволенням відповідали на запитання вікторини «Сторінками казок німецьких авторів», відгадуючи німецькі казки за початком і казкових героїв за описом.

    Семикласники БЗШ №11 та БЗШ №4 азартно змагалися в інтелектуальній грі «Слабка ланка». Турнір був не тільки цікавим та захопливим, а й пізнавальним і розвиваючим. Учасники заходу мали змогу познайомитися із корисними інтернет-ресурсами, які роблять вивчення німецької цікавим і легким.

    Наприкінці зустрічі юні відвідувачі переглянули мультфільм «Бременські музики».

    Світлана Шалагіна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше