• Мова, яку потрібно знати

    Мова, яку потрібно знати Мова, яку потрібно знати

     

    25 жовтня в філіалі №10 відбулися бібліотечні посиденьки «Я німецьку вивчаю, і Вам рекомендую…», присвячені Року німецької мови в Україні.

    До учнів 9-А класу (класний керівник Бортківська А.М.) завітали студенти IV курсу факультету лінгвістики БНАУ Чеботарьова Аліна та Сойма Вікторія. Зустріч була невимушеною і теплою. Дівчата-студентки з радістю і гордістю розповідали про свої поїздки до країн, де говорять німецькою, наголошували для чого потрібно вивчати і знати німецьку мову, яка відіграє важливу роль в суспільно-економічному житті не лише Європи, а й світу. Наприклад, якщо хтось хоче стати висококваліфікованим лікарем чи автомеханіком, обов’язково потрібнознати німецьку. Вікторія вперше відвідала Німеччину в 10 років і з того часу ретельно вивчає мову, а Аліну понад усе вразили культура і вихованість німців.

    Запитання про німецьку культуру, звичаї, національні страви, найяскравіші враження від перебування, навіть про дороги… А ще була спроба поспілкуватися німецькою, на жаль, не зовсім вдала.

    Зовсім юні гості з такою любов’ю говорили про мову, яка стала для них як рідна (після української, звичайно), що наші дев’ятикласники зізнались, що, да, потрібно вчити і знати мову, яка допоможе їм в подальшому житті.

     

    Ганна Нагорна.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше