• Німеччина: культура, мова, традиції

    Німеччина: культура, мова, традиції Німеччина: культура, мова, традиції Німеччина: культура, мова, традиції

    Із вересня 2017 року до літа 2018 року в Україні та Німеччині відбуваються заходи з нагоди Українсько-німецького року мов. Протягом всього року саме мова та література стануть платформами для передачі сучасної культури, освітніх стандартів та європейських цінностей. Одночасно спільний Рік мов цілеспрямовано сприяє посиленню позицій української мови в Німеччині і німецької в Україні.

    Німецька мова належить до групи германських мов, українська – до слов’янських. Між ними існує багато відмінностей, але обидві вони належать до індоєвропейської мовної сім’ї. Тому певні схожі риси у них є.

    У цьому переконалися читачі бібліотеки-філіалу №9, долучившись до знайомства з німецькою мовою під час Дня інформації «Ми діти твої, Україно», в рамках якого відбулася зустріч з представниками товариства німців місті Біла Церква «Відродження».

    Голова товариства Руслана Ткач та представники – Світлана Зінченко і Валентина Мовчанюк розповіли присутнім про роботу товариства, збереження німцями України національних і культурних традицій німецького народу, навчально-освітні проекти.

    Восьмикласники СПМШ №16 взяли участь в інтерактивній грі «Вивчати німецьку легко» та запальним німецьким танком привітали учасників заходу зі святом рідної мови.

    Дорослі читачі бібліотеки познайомилися з колекцією альбомів «Визначні музеї світу. Німеччина», а найменші читайлики завітали «На гостини до Бременських музикантів».

     

    Світлана Могорит.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше