• «Читаємо хоку німецькою»

    «Читаємо хоку німецькою» «Читаємо хоку німецькою»

     

    Японія – це єдина країна в світі, в історії якої існувало міністерство поезії. Це країна, де при імператорському дворі протягом кількох століть були популярними поетичні конкурси, переможці яких нагороджувалися високими посадами.

    Японія – це країна, у якій неможливо зустріти мешканця, що за своє життя не спробував би скласти власного вірша, чи не знав би напам’ять кілька хоку з поетичної спадщини Мацуо Басьо. Хоку – найбільший скарб японської літератури.

    27 жовтня до бібліотеки – філії №3 на літературний смаколик «Читаємо хоку німецькою» завітали учні 6-Б БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» разом з учителем німецької мови Ларисою Богінською.

    2017 – рік Японії в Україні, Рік української мови у Німеччині та німецької мови в Україні.

    Сьогоднішня зустріч стала для шестикласників справжнім відкриттям хоку. Трирядкова лірична поезія знайшла відображення життя японського народу в найхарактерніших подробицях, найтонших порухах душі.

    Школярі уважно і зацікавлено слухали прочитання вчителем хоку українською та німецькою мовами. Окремі відчайдухи і самі спробували свої сили в читанні хоку німецькою. Ось так незвично і переплелися в поетичному слові дві мови, дві культури.

     

    Ксенія Гнуда.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше