• Добрий день, Німеччино! Gutentag, Україно!

    Добрий день, Німеччино! Gutentag, Україно! Добрий день, Німеччино! Gutentag, Україно!


    «Добрий день, Німеччино! Gutentag, Україно!» – такі вітання звучали 26 лютого у читальному залі бібліотеки-філії №8. З нагоди українсько-німецького року мов 2017-2018 у книгозбірні пройшов День інформації «Німеччина: культура, мова, традиції».

    Цього дня користувачі мали змогу дізнатися чимало нового та цікавого про одну з держав Західної Європи, яка входить до «Великої сімки» країн світу і є регіональним лідером Європейського Союзу.

    Література, представлена на книжковій виставці та експрес-інформація «Німеччина: дорога вражень», допомогли відкрити різнобарвну та багато в чому непізнану Німеччину – країну кращих у світі автомобілів, ідеальних доріг, цікавих музеїв, драйвової рок-музики та галасливих пивних фестивалів.

    Мова та література є майданчиком для культурного взаємопізнання двох країн. Саме тому відвідувачам книгозбірні була запропонована виставка-перегляд «Невмирущі сторінки німецької класики», на якій представлено імена авторів з широкою палітрою тем та стилів: Гофман і Гауф, Гете і Шиллер, Ремарк і Брехт, Зюскінд і Штраль. В низці письменницьких досягнень німецької літератури – сучасна німецька проза, що також була презентована в рамках Дня інформації.

    Захоплюючим став і відеомаршрут «Подорожуємо Німеччиною», в якому поєдналися історія, сучасна індустріалізація та чарівна природа Німеччини.

    Активний читач бібліотеки, пан Борис Стуканов, поділився своїми враженнями від подорожі Німеччиною. Його розповідь про Кельн, Бонн, Дрезден логічно доповнили твердження про те, що кожен регіон Німеччини має чим вразити і захопити.

    Наші країни, безперечно, багато в чому різняться, перш за все рівнем життя, проте такі знайомства – це передусім досвід, розширення горизонтів та знань, а заходи, на кшталт проведеного бібліотекою Дня інформації, допомагають зрозуміти, куди нам рухатися далі, чого навчатися та що пізнавати. І за це подякуємо Німеччині.

    Наталя Семененко.

     

     

     

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше