• І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України

    І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України

    Кожна значна історична подія має притаманні лише їй спомини…
    20 лютого країна вшановує українських Ангелів – Героїв Небесної Сотні, які загинули за правду, свободу, незалежність своєї держави і ціною своєї жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ нескореним.
     
    З нагоди шостих роковин безжальних, безглуздих, жорстоких розстрілів учасників Революції Гідності на Майдані Незалежності фахівці міської книгозбірні №3 для учнівської громади БНВО «ЗОШ№15-ДЮСОК» провели віче-реквієм «І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України».
     
    Учні 5-А та 5-В класів стали учасниками години пам’яті «Реквієм Небесній Сотні». Працівники бібліотеки розповіли школярам про трагічні події 18-20 лютого 2014 року, зробили стендову презентацію. Герої не вмирають – вони дивляться на нас із світлин, знову і знову йдуть у свій останній бій.
     
    На зустріч зі школярами був запрошений активний учасник Євромайдану 12 сотні Володимир Михайлович Гордієнко, позивний «Дєд», який поділився своїми споминами про лютневі події Майдану. Він закликав присутніх пам’ятати і вшановувати імена Героїв України. Після цих слів залу оповила тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Небесної Сотні. Каску, щит 12 сотні, бронежилети, палицю з пляшкою для «коктейля Молотова» Володимир Михайлович передав шкільному музею.
     
    О 9.15 представники учнівської громади від перших до одинадцятих класів з квітами заполонили рекреацію четвертого поверху біля куточку бойової слави. Лунали чуттєві рядки вірша Олександра Виговського «Небесна Сотня», який декламував Данііл Ільчук. Учасники хореографічного колективу «Колорит» виконали танок «Журавлиний клин».
     
    Небесна Сотня завжди на варті. Вони поруч. Поруч з нами. З усім українським народом. Світлою молитвою за Україну та патріотичними закликами завершилося віче-реквієм: «Герої не вмирають! Слава Україні! Слава Нації! Україна – понад усе!».

    Ксенія Гнуда.




    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше