• У серці народу навічно

    У серці народу навічно У серці народу навічно У серці народу навічно

    20 лютого вся Україна вшановує День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Цей трагічний день увійшов в історію нашого народу, як символ нескореності та самопожертви кращих синів України.

    До Дня Героїв Небесної Сотні працівники центральної бібліотеки для дітей підготували хроніку подій «Майдан стогнав, а Сотня в небо йшла», присвячену вшануванню подвигу українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській.

    Вони полягли за честь, за волю, за право бути Українцями і за свою Батьківщину. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

    Антоніна Даценко, за допомогою відеоматеріалів та книжкової виставки «Герої не вмирають», розповіла про трагічні події Революції Гідності, разом з учнями відновивши хронологію подій, що відбувалися на Майдані Незалежності в Києві у 2013-2014 роках. Присутні згадали поіменно всіх Героїв Небесної Сотні.

    Слова вдячності прозвучали й на честь воїнів, які сьогодні відстоюють територіальну цілісність і незалежність України, борються з російськими окупантами на сході держави.

    Учасники заходу Анастасія Ходисько, Ліза,Вакуленко Анастасія Гриценко, Анастасія Савчук, Альона Зайва, Анастасія Гобан читали зворушливі вірші, присвячені героям Революції Гідності. Кожен рядок чіпляв за живе дитячі душі, палала у читальній залі свічка пам’яті.

    Пам’ять Героїв Майдану було вшановано хвилиною мовчання під звуки пісні «Пливе кача».

     

    Тамара Шпак.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше