• Пам’яті нескорених героїв

    Пам’яті нескорених героїв Пам’яті нескорених героїв Пам’яті нескорених героїв

    Вже п’ять років відділяють нас від доленосних подій Революції Гідності, яка тривала лютневими днями 2014-го року на майдані Незалежності, в самому серці столиці. Заходи з вшанування пам’яті полеглих героїв, що віддали своє життя за демократичний вибір народу, проводяться сьогодні в усіх куточках Україні.

    20 лютого, в День Героїв Небесної Сотні, в книгозбірні №8 для читачів – старшокласників ЗОШ №4 бібліотекарем Зоєю Чутковською було проведено годину пам’яті «Герої не вмирають. Просто йдуть…». Розповідь про трагічні дні Революції гідності, коли протистояння між мітингувальниками і правлячим режимом сягнуло свого піку, і слова гімну «…душу й тіло ми положим за нашу свободу…» раптом набули такого жахливо реального змісту, не залишила байдужим нікого. Майдан Незалежності став майданом боротьби, де здобували волю, проливали кров за свободу і незалежність, гинули за право бути Українцем.

    Глибоко вражені жертовністю і самовідданістю майже свого ровесника – Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка, юнаки і дівчата переглянули презентацію про коротке і яскраве, як спалах, життя юного патріота. Смерть Устима і ще понад сотні Героїв Небесної Сотні, які мали загострене почуття справедливості, спонукала до прозріння багатьох українців. Це є поштовх гуртуватися довкола спільної мети – побудови нової держави, тієї, яку бачили в своїх мріях загиблі герої. Для молоді – це яскравий приклад патріотичної свідомості, бажання стати гідними громадянами України, ціннісного ставлення до нації, суспільства та держави.

    Хвилина мовчання, в супроводі українського народного реквієма «Пливе кача…» була пронизана невгамовним болем і обіцянкою пам’ятати завжди. Небесна Сотня Героїв – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і душевний щем вдячності, за все, що вони зробили для нас. Допоки пам'ять про них житиме в наших серцях, спогадах, думках, вони живі.

     

    Зоя Чутковська.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше