• Дорога згорнута в сувій…

    Дорога згорнута в сувій… Дорога згорнута в сувій… Дорога згорнута в сувій… Дорога згорнута в сувій…

    «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західноукраїнська Народна Республіка і Наддніпрянська Велика Україна. Однині народ Український… має змогу об’єднаними дружніми зусиллями всіх своїх синів будувати нероздільну, самостійну Державу Українську…»

    З того пам’ятного дня минуло сто років, але, на жаль, і сьогодні нашу державу так само сильно хвилює питання єдності.

    Про важливі події тих часів йшла мова під час історичної години «Дорога згорнута в сувій», яка була проведена бібліотекарями філіалу №10 для читачів – учнів 8-А класу БЗШ №5 (кл. керівник Васильєва В.В.).

    Живий інтерес у восьмикласників викликала бесіда «Що таке Соборність?», вікторина «Відомі люди України», та після знайомство з книгами даної тематики.

    Соборність, єднання – ці поняття відомі навіть маленьким читачам – учням 2-Б класу БЗШ №5 (класовод Винарчук З.М.). На виховну годину «Україно, ти у нас одна, а ми – твої діти» читайлики підготували розповіді, вірші про Україну, малюнки. На закінчення заходу утворили символічне коло єдності. Ми і справді – одна , велика українська сім’я.

    Столітній сувій почав розгортатися і з’явилися перші ознаки єднання… Молодь вірить і впевнена, що лише єднання допоможе досягти миру, спокою і благополуччя. Україна єдина!

     

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше