• «Коли стають до зброї діти, Народ цей – не перемогти…» (М. Луків)

    «Коли стають до зброї діти,  Народ цей – не перемогти…» (М. Луків) «Коли стають до зброї діти,  Народ цей – не перемогти…» (М. Луків) «Коли стають до зброї діти,  Народ цей – не перемогти…» (М. Луків)

    100 років тому 300 юних українців пішли у безсмертя. Їхня трагедія і подвиг вчать мужності й самозреченнюв ім’я Батьківщини. Вони живуть у пам’яті й справах наступних поколінь.

    Саме про цих юнаків, що стали на захист щойно проголошеної незалежності Української держави, йшла мова під час історичного екскурсу «…цвіт, що осипавсь під Крутами», який був проведений бібліотекарями філіалу №10 спільно з колективом БЗШ №5 для учнів 9-х класів. У заході взяв участь знаний у місті історик, науковець, дослідник, працівник інформаційно-краєзнавчого відділу ЦБС Сергій Бурлака.

    Після перегляду відеофільму«Дорога у вічність» Сергій Іванович розповів про історію української державності, адже в житті кожної країни бувають періоди, коли лише самопожертвою можна захистити інших. Саме так, ціною власного життя, патріотична молодь боронила Українську державу. Під час розмови з дев’ятикласниками була проведена паралель між подіями 1918 року і сьогоднішніми, метою і тих і інших було і єбажання відстояти незалежність своєї держави.

    …Подвигу героїв Крут була присвячена й інформаційна година «Бій під Крутами. Як це було», проведена для учнів 4-А класу. Уважно слухали діти розповідь бібліотекаря Альони Сушкевич, вдивлялись в кадри фотохроніки. Докладнішез подіями тих років читачі книгозбірні можуть познайомитись переглянувши матеріали виставки «Пам’ятай про Крути».

    Ганна Нагорна.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше