• Нема любові понад ту, що окропила кров'ю Крути

    Нема любові понад ту, що окропила кров'ю Крути

     

    "Хто не знає свого минулого, не вартий свого майбутнього” − говорить народна мудрість. І це дійсно так, бо як дерево тримається на землі своїм корінням, так людина тримається на землі своїм минулим. Історія наша полита кров'ю і сльозами. Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами.

    Тим, хто віддав своє життя за волю і кращу долю України був присвячений урок мужності "Бій під Крутами: відомі й невідомі сторінки”, проведений 25 січня працівниками Центральної міської бібліотеки для учнів ДПТНЗ "Професійний ліцей”.

    Валентина Самардак та Ольга Соломаніна розповіли про бій під Крутами, наголосивши, що 29 січня не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації, провели паралель між подіями 1918 року та реаліями сьогоднішнього дня, коли Україна знову змушена виборювати та захищати свою незалежність.

    Виступи ведучих переплітались з віршами Василя Письменного "Бій під Крутами”, Павла Тичини "Пам'яті тридцяти”, Лесі Храпливої "Молитва”, ” які майстерно прочитала провідний бібліотекар Маргарита Зубкова.

    Особливо зворушила присутніх Ольга Соломаніна, розповівши легенду про матір,яка гірко тужила за своїм закатованим сином.

    Маргарита Зубкова презентувала виставку-реквієм "Понад Крутами − вічність”, звернувши увагу присутніх на збірник"Крути. Січень 1918 року”, куди увійшлиневідомі і маловідомі документи, матеріали, свідчення, спогади учасників бою під Крутами, а також кіносценарій"Крути”.

    Хвилиною мовчання учні вшанували пам’ять героїв Крут.

     

    Валентина Стриж.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше