• Возз’єднались в ті далекі роки наші предки навіки!

    Возз’єднались в ті далекі роки наші предки навіки!

     

    В історії становлення незалежності і соборності України, особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з’єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Української Народною Республікою прийнято відзначати як День Соборності України.

    Патріотичну годину «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна» провели працівники бібліотеки-філіалу №6 з учнями 3-Б класу БЗШ №23 (класовод Ірина Пащенко).

    Завідувачка бібліотекою Надія Гаврилова розповіла присутнім про історичні події, що передували об’єднанню УНР і ЗУНР в єдину державу, про сподівання та віру народу в те, що єдина соборна українська держава стане гарантом загальнонаціональних інтересів усіх українців.

    Діти переглянули відео «Соборна мати Україна одна на всіх як оберіг», взяли участь у вікторині «Мій край – моя історія жива», дружно пригадали державні та народні символи України. Вікторія Грищенко та Вікторія Козьомко прочитали вірші М.Вороного «За Україну» та М.Чередниченко «Єдина Україна». Як набат прозвучали слова: «День Соборності та Злуки з Заходу на Схід, всі візьмемося за руки, бо один ми рід!». Захід закінчився патріотичним флешмобом.

    Для користувачів, шанувальників історії України в читальній залі бібліотеки оформлена книжкова виставка «І обнялися береги одного вічного народу», яка висвітлює найважливіші події в історії України: передумови й причини об’єднавчого процесу, тернистий шлях України до соборності, ідеї побудови української, самостійної, соборної Держави.

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше