• Тренінг в бібліотеці

    Тренінг в бібліотеці Тренінг в бібліотеці Тренінг в бібліотеці Тренінг в бібліотеці Тренінг в бібліотеці

    Німецький поет Г.Гайне сказав: «Кожна людина – це неповторний світ. Під кожною могильною плитою – світова історія». Ми різні: ми по-різному сприймаємо обставини життя, по-різному на них реагуємо, але маємо спільне завдання – не зруйнувати цей світ, а спробувати розібратись у ньому, а також розібратися в собі.

    На тренінг «Я – здоровий! Я – розумний! Я – добрий!» працівниці книгозбірні запросили активних читачів – учнів 4-х класів Білоцерківської початкової школи №23. Проводила тренінг Олена Кучеренко – психолог, арт-терапевт, ведуча онлайн курсів з саморозвитку. Захід став стартом продовження тренінгів, які були започатковані в бібліотеці 6 років тому. Два роки плідної співпраці перервали роки коронавірусу та війни. Наразі ми відновлюємо співпрацю.

    Під час тренінгу пані Олена намагалась в ігровій формі за допомогою ситуативно-логічних завдань розкрити дітям поняття «здоров’я»,«розум»,«добро». Розповіла, як вони між собою пов’язані. Учасники тренінгу взяли участь у тестуванні «Мій ідеал та риси його характеру». Після тривалої дискусії «Хто і чому», виявилося, що всі кого вибрали, мають загальні риси: красивий, сильний (тіло),розумний (розум), добрий, веселий (душа). Тож, акцентуючи увагу дітей на тому, що в людині повинно бути в рівновазі і розвиватися одночасно тіло, розум і душа, пані Олена пояснила чому так важливо зберігати рівновагу цих частин.

    Розвиваючи тіло, учасники заходу розділившись на групи, взялиучасть у тестах: «Фізична активність», «Зовнішність» та «Харчування». Це надало присутнім інформацію про здоров’я та фактори що впливають на його формування.

    Завдання на уважність стало складовою при розвитку розуму. Діти, намалювавши «Будинки мрій», повинні були віднайти елемент, який з’явився на їхньому малюнку, крадькома домальований сусідом. Із цим завдання справились усі на відмінно.

    Розвиваючи духовні якості, Олена Петрівна зосередила увагу читачів на поняттях – доброта, любов, співчуття, дружба.

    За допомогою вправ тренінгу пані Олена допомогла дітям зробити вибір на користь сили, розуму та доброти.

    Завершальним акордом заходу став торт доброти «Здоров’я», яким зі своїми

    друзями поділився Олександр Лаблюк. Доповненням до тренінгу була слайд презентація.

    Дякуємо Олені Кучеренко за цікавий і змістовний захід та чекаємо наступної зустрічі.

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше