• Розум + здоров'я + душа = життя

    Розум + здоров'я + душа = життя Розум + здоров'я + душа = життя Розум + здоров'я + душа = життя Розум + здоров'я + душа = життя

    За легендою, коли народжується дитина, Бог запалює на небі нову зірку і посилає до дитини янгола-охоронця. Уві сні янгол цілує дитину тричі: в чоло – аби вона зростала розумною, в личко, щоб була красивою, в груди, аби здоров’я, любов і доброта вселилися в її тіло, серце і душу.

    В знак переконання в істинності легенди, в бібліотеці-філії №6 проведено тренінг «Розум + здоров'я + душа = життя» з учнями 3-А класу БЗШ №23 (класовод Наталія Гладка). Для проведення тренінгу бібліотекарі запросили тренера з саморозвитку, арт-терапевта – Олену Кучеренко.

    Для залучення кожного учня до співпраці, клас був поділений на три групи: «Розумники», «Силачі», «Доброта». З кожною групою проводилися тренінгові заняття та ситуативні ігри на ввічливість, доброту, взаємоповагу. Учасники тренінгу давали означення поняттям: «розум», «здоров’я», «душа». Подискутувавши, діти чітко усвідомили: щоб бути здоровим, потрібно багато рухатись, займатись спортом, дотримуватись правил особистої гігієни, не мати згубних звичок; щоб бути добрим, потрібно свідомо виконувати правила поведінки, бути ввічливим, мудрим, уважним не лише для людей, а й до всього навколишнього світу.

    Всі учні брали активну участь у тренінгу, попри те,найкраще з інтелектуальними завданнями справився Саша Федак, силачем серед хлопчиків класу виявився Андрій Коваленко, а в ситуативних іграх перемогу здобув Максим Розгон.

    Під час гри «Намалюй, домалюй, відгадай», діти проявили не лише свої художні здібності, а й показали наскільки вони уважні та чи вміють запам’ятовувати намальоване і виявити домальоване товаришами. Сподобалась дітям гра «Чим я зігрію оточуючих».

    Сьогоднішній тренінг довів, що легенда є істиною, а головне завдання у житті – бути розумним, здоровим і добрим!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше