• Твори добро

    Твори добро Твори добро Твори добро Твори добро

    Ми живемо серед людей і повинні доброзичливіше ставитися одне до одного. Треба навчитися зважати на думки та вчинки інших, уміти зрозуміти людину й вибачати їй; бути дружними, не робити іншим того, чого б ти не хотів для себе. Для цього потрібно викорінити зі своїх сердець зверхність, байдужість, упередженість. І тоді всіх нас – щирих, добрих, сердечних – усі любитимуть і поважатимуть. І світ стане кращим!

    Працівники бібліотеки-філії №6 спільно з тренером з саморозвитку та арт-терапевтом Оленою Кучеренко провели тренінг «Твори добро» з читачами – учнями 4-В класу БЗШ №21 (класовод Джаміля Миргородська).

    Оскільки захід проходив у всесвітній День Доброти, то завідувачка філією Надія Гаврилова ознайомила присутніх із історією свята та розповіла про дослідження японських і американських психологів, згідно яких, чим більше добрих вчинків ми робимо, тим щасливішими себе відчуваємо. На думку вчених, ті, хто висловлює свою подяку, ніжність й інші добрі почуття до людей у конкретних повсякденних справах, не лише з великим оптимізмом дивляться на світ, але й фізично почуваються краще.

    Олена Петрівна провела з четвертокласниками тренінг, під час якого розкрила поняття «добро», «повага», «толерантність» та їх значення в житті людини. Інтерактивні ігри стимулювали дітей до добрих вчинків, вчили робити правильні висновки. Малеча із задоволенням виконувала завдання тренінгу, обговорювала запропоновані ситуації, щодо ставлення до однокласників, друзів, упереджених думок, понять толерантності та доброти. Читачі взяли участь у конкурсі «Продовж прислів’я про добро та заміни його одним словом». Із слів діти створювали сонечко, підбираючи синоніми до слова «толерантність» у вигляді сонечка. Найактивнішими учасниками тренінгу були Роман Боднарук, Владислав Кричевський, Крістіна Марчук та Давид Жихарський.

    Цікавою виявилася реакція дітей на прохання бібліотекарів подарувати отримані від організаторів заходу комусь із однокласників. Декому, можливо, і не хотілось розлучатись з подарунком, та обмін подарунками вдався. Тож, творіть добро і світ стане кращим!

     

    Людмила Романюк.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше