• Слово – теж зброя

    Слово – теж зброя Слово – теж зброя Слово – теж зброя Слово – теж зброя

    2 квітня, з нагоди другої річниці звільнення Київської області від рашистських окупантів, у бібліотеці-філії №2 відбулася презентація поетичної збірки «Позахмар’я». Її авторка – поетка з Києва, громадська діячка, засновниця волонтерської ініціативи Розмовний клуб «Українські посиденьки» та підприємиця Олена Татьянченко. На зустріч завітали члени клубу «Промінь надії», читачі – учні Білоцерківської гімназії-початкової школи №22 та учасники літературної студії «Олександрійський бульвар».

    «Ця книга виходить під час війни, тому що слово – теж зброя! Вона присвячується моїм батькам, моєму роду, моїй землі, моїй Україні і моєму героїчному народу!», – зазначила поетка.

    Життя Олени Татьянченко – яскравий взірець незламності духу, українськості. Народилася вона у Донецьку. Жила там до 20-ти років. Її життя кардинально змінилося після одного з Майданів. Відтак прийшло глибоке усвідомлення своєї ідентичності та приналежності до землі, на якій жила, де народилася. Справді, слухаючи її вишукану українську мову, важко повірити, що її першою мовою від народження і становлення як особистості, була російська. Відтоді змінилося багато.

    Київська поетка так захопила присутніх своїм виступом, що час промайнув дуже швидко.

    Учасники зустрічі мали можливість прослухати пісню «Заживуть в полі рани», яка написана на вірші Олени Татьянченко та переглянути відеозапсипоезій, які читають військові в рамках арт-проєкту «Буремні вірші».

    Кожен бажаючий мав можливість придбати збірку «Позахмар’я», 25% коштів від продажу якої авторка відправляє на потреби українських військових.

    Дякуємо пані Олені за цікаву зустріч і незабутні враження.

     

    Світлана Линник.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше