• Душа на кінчику пера

    Душа на кінчику пера Душа на кінчику пера Душа на кінчику пера Душа на кінчику пера Душа на кінчику пера

    Кажуть, що поезія – це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати націю, об’єднати людство.

    Напередодні Всесвітнього дня поезії простора читальна зала бібліотеки-філії №2 зустрічала усіх бажаючих зануритися у прекрасний світ поезії, світ людської душі, де народжуються вірші. На поетичний вечір «Душа на кінчику пера» завітали й учасники літературної студії «Олександрійський бульвар» та поети-аматори.

    Завідувачка книгозбірнею Світлана Линник наголосила, що з 16 по 24 березня в Україні вперше проходить Національний тиждень читання поезії під гаслом «Ріки незмінно течуть додому». Пані Світлана представила присутнім юних поеток – учениць Білоцерківської гімназії-початкової школи №13 Діану Бірученко та Єлизавету Цуркан, які ще й постійно беруть участь в міських літературно-мистецьких конкурсах читців-декламаторів.

    Поезія лікує, надихає, розчулює… В цьому переконала читачка бібліотеки, очільниця фітоздравниці «Зелена планета» Аліна Пастовенська, зачитавши власні вірші із збірок «Криланута» та «Цілунок полуденниці». Її творчість – це своєрідний погляд на звичайні, буденні речі, адже вона помічає те, чого ніхто не бачить.

    Також побажала зачитати власні патріотичні вірші читачка книгозбірні, найстарша учасниця заходу Ганна Сполович.

    Хвилини творчого єднання подарувала керівник літературної студії «Олександрійський бульвар», письменниця-краянка Ганна Ручай. Літераторка запросила до читання поезії учасників літературної студії, які поетичним словом висловили любов до Батьківщини, свої думки та почуття.

    Присутні із задоволенням слухали вірші місцевих авторів та висловлювали свої думки про їхню творчість.

    Кожен виступ сприймався як міні-вистава, у якій виконавці передавали свої переживання, емоції і почуття. Зворушливе, чуттєве виконання нікого не залишило байдужим.

     

    Олена Буяненко.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше