• Поезія Олени Татьянченко, народжена війною

    Поезія Олени Татьянченко, народжена війною Поезія Олени Татьянченко, народжена війною Поезія Олени Татьянченко, народжена війною Поезія Олени Татьянченко, народжена війною Поезія Олени Татьянченко, народжена війною

    З нагоди річниці звільнення Київської області від рашитських окупантів, у бібліотеці-філії №6 відбулася патріотично-поетична година «Незламна Київщина». Гостею заходу була Олена Татьянченко – поетка, громадська діячка, засновниця волонтерської ініціативи Розмовний клуб «Українські посиденьки», коуч натхненного життя, магістерка управління міжнародним бізнесом (США, Монтерей, Каліфорнія).

    На патріотично-поетичну годину працівниці книгозбірні запросили учнів 9-Б класу Білоцерківської гімназії-початкової школи №21 та членкинь клубу «Фітовітальня».

    Зустріч з пані Оленою розпочалася з перегляду кліпу на пісню «Заживуть в полі рани» на слова Олени Татьянченко, яку поклав на музику і виконав співак Віталій Мельник.

    Завідувачка книгозбірнею Надія Гаврилова коротко познайомила присутніх із життєвим та творчим шляхом поетки.

    Пані Олена народилася в Харкові, але тривалий час навчалася та проживала в Донецьку. Згодом переїхала до Америки, де здобула бізнес-освіту і пропрацювала кілька років. Але попри всі перспективи, повернулася додому на Батьківщину. Вірші почала писати у 2017 році. Збірка «Позахмар’я» має 5 розділів. Перший з них – «Війна», який зібрав поезії, написані з лютого 2022 року.

    За словами авторки, збірку «Позахмар’я» вона видала вже після початку повномасштабного вторгнення, коли Київ був порожнім та тихим, а на вулицях практично не було людей і машин, але всюди стояли барикади та протитанкові їжаки. Про свою нову книгу пані Олена зазначила, що це «вірші про війну, яка для неї почалася ще навесні 2014 року, а зараз охопила всю Україну, яка героїчно б’ється за свою Свободу. Тому ці воєнні реалії авторка відчуває особливо глибоко, втілюючи власні переживання у поетичну творчість.

    Хвилюючі рядки віршів про сьогодення сповнені вірою у велику перемогу України, в щасливий завтрашній день. Поезія пані Олени чуттєва та глибока, вона торкається найпотаємніших струн людської душі. В залі панувала особлива атмосфера від чаруючої енергетики і магії голосу поетеси, а читачі затамувавши подих слухали її поезію. Ми впевнені, що всі присутні почерпнули силу від поетичного слова, бо сила поезії в здатності пам’ятати і нагадувати, що слово – найсильніша зброя. Свідченням сказаного було відео з віршами Олени Татьянченко, що увійшли до проєкту «Буремні вірші» у виконанні військових.

    Олена Татьянченко є засновницею розмовного клубу української мови «Українські посиденьки», який допомагає сотням людей у прагненні удосконалити свою комунікативні звички рідною мовою. На сьогодні клуб має чимало однодумців, які усвідомлюють важливість української мови для майбутнього нашої Батьківщини.

    Читачі також мали можливість отримати вичерпні і цікаві відповіді від пані Олени. Півторагодинна зустріч натхненного спілкування пролетіла швидко Всі бажаючі могли придбати книгу поезій «Позахмар’я». Збірку «Позахмар’я» Олена Татьянченко подарувала бібліотеці, тож читачі зможуть з нею ознайомитися.

    Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих унаслідок збройної агресії рф проти України.

    Захід завершився світлинами на згадку.

    Щиро дякуємо Олені Татьянченко за дивовижні, магічні години поезії. Бажаємо натхнення та чекаємо наступної зустрічі із презентацією нової збірки, яку зовсім скоро побачать поціновувачі поетичного слова!

     

    Надія Гаврилова.



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше