• Творчий набуток Таїни Братченко

    Творчий набуток Таїни Братченко Творчий набуток Таїни Братченко Творчий набуток Таїни Братченко Творчий набуток Таїни Братченко

    Нещодавно в бібліотеці-філії №5 відбулася творча зустріч з відомою білоцерківською письменницею, журналісткою, людиною, яка має свідому громадянську позицію – Тетяною Іванівною Братченко (Таїною Краєвською).

    На захід завітали шанувальники творчості пані Тетяни, читачі, поети- краяни.

    З творчістю письменниці присутніх познайомила завідувачка бібліотекою Світлана Хмільова.

    Тетяна Братченко є членкинею Національної спілки письменників України, лавреаткою Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького та літературно-мистецької премії ім. М.Сома. А нещодавно пані Таїна здобула престижну обласну літературну премію ім. Г.Косинки за 2023 рік.

    Народилася майбутня літераторка в Кіровограді 15 червня 1952 року в родині вчителів. З 1985 р. стала жителькою м. Біла Церква. Завдяки роботі журналісткою, авторка познайомилась з долями найрізноманітніших людей. Ці історії пізніше лягли в основу її власних розповідей, адже герої її книг звичайні пересічні люди.

    Пані Таїна має вагомий творчий набуток. Її твори різножанрові, вона пише для різноманітної категорії читачів – публіцистичні та документальні, гумористичні збірки та збірки оповідань для дітей, художні романи та повісті.

    Під час зустрічі письменниця ділилася з присутніми спогадами дитинства, розповіла про навчанням та творчу діяльність. Ознайомила учасників заходу з деякими своїми творами – дитячою книжечкою «Казки про голуба Урра», історичним твором «Правда і міфи про Кобзаря» та повістю «Портрет циганки» та розповіла історію їхнього написання.

    Наприкінці зустрічі авторка зупинилася на збірці оповідань, яка побачила світ у 2023 році – «Сяйво зимової ночі». Це теплі історії, часом автобіографічні, деякі – художній вимисел. Та всіх їх об’єднала зима та різдвяно-новорічні свята. А надихнула на написання такої щемної, теплої та доброї книги, де всі історії мають гарний кінець, чи продовження, як не дивно, – війна. Страшний її початок, перші дні та місяці шоку, коли авторка часто перебувала в темному підвалі під час повітряних тривог. Та все ж, як творча людина, щоб відволіктися від страшних думок – створювала свою зимову казку для дорослих. Ця книга – така собі книготерапія для покращення настрою, самозаспокоєння та віри в непереборну силу кохання.

    Майже всі книги Тетяни Братченко є в фонді книгозбірні, тож увазі користувачів була запропонована книжкова виставка «Творчий набуток Таїни Братченко». Усі бажаючі після заходу мали змогу взяти книги пані Тетяни та прочитати.

     

    Світлана Хмільова.

     



    Поділись з друзями:



Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше