• Мовні оповідки від Таїни Братченко

    Мовні оповідки від Таїни Братченко Мовні оповідки від Таїни Братченко Мовні оповідки від Таїни Братченко

    Нещодавно відбулася творча зустріч учнів 4-х класів БЗШ №6 з членом Національної спілки письменників України, білоцерківською письменницею Таїною Братченко, яку організували працівники бібліотеки-філіалу №9. Бібліотекар Галина Чередник представила дітям гостю – поетесу, прозаїка, журналістку, громадську діячку, лауреатку Білоцерківської міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького 2008 року за книжки «Казки про малят і звірят» та «Бабусині оповідки». Пані Галина детально зупинилася на творчому доробку авторки.

    Таїна Іванівна розповіла дітям про красу та багатство української мови, її важливу роль у житті людини. Особливу увагу поетка приділила використанню слів-синонімів, які роблять мову виразнішою, красивішою та різноманітнішою. Цікавою була розповідь про лексичне значення деяких слів. Письменниця дала поради, як говорити правильно, не засмічувати мову «бур’янами».

    Діти із задоволенням взяли активну участь в перекладі широковживаних іншомовних слів українською мовою, розгадуванні мовних загадок і задавали численні запитання письменниці:

    ·Чи важко писати вірші?

    ·Як почати писати оповідання?

    ·Як видали першу книжку?

     

    Жанна Харченко.



    Поділись з друзями:




Біла Церква

Одними з найбільш значних культурних та освітніх
центрів міста є державні публічні бібліотеки!



Централізована бібліотечна система Білої Церкви обслуговує 50873 читачів!

Це більш ніж 25% населення всього міста!

Докладніше